רוב האנשים כבר הבינו בעניין מזון אורגני וביכולתו להיות נקי ובריא יותר אך גם יקר. השאלה הנשאלת במסגרת מוצרי מזון טבעיים כל הקשור בעניין ירקות אורגניים האם הם מרוססים יותר? היכן בעצם עדיף לקנות בשוק או רשת שיווק והאם ירקות ופירות אורגניים שווים את השקעת הכסף ואם כן אז איפה ובאילו פירות או ירקות אורגניים כדי להשקיע ואם אין מספיק כסף מה כדאי יותר בסדר העדיפות להשקעה כלומר אילו פירות או ירקות בראש ובראשונה כדי שיהיו כתוצר של ירקות אורגניים או פירות לחילופין.
חשוב ביותר להציג את העובדה כי בדיקות המעבדה לאיתור שאריות חומרי הדברה בכל הקשור בעניין מזון אורגני דהיינו פירות או ירקות אורגניים הינו מצרך מאוד יקר ובכדי ליצר סטטיסטיקה מדויקת יש לערוך המון בדיקות מעבדה לכל אחד מהפירות או הירקות שנבדקים בפועל מכיוון שאין כרגע שיקול חיובי כלכלי לעריכת מחקר מהסוג הזה כלומר לא תופק מזה תרופה שהכנסתה תהיה מליונים כלומר אין רווח ולכן אין מחקר שיכול למצות או להקיף מחקר שלם וממצה בארץ.
המידע עליו בעצם נשענים אנחנו הצרכנים הוא בעצם כל מה שקשור למחקרים גדולים שנערכו בארצות הברית כאשר מדובר בעצם במידע מאוד איכותי שנרשם לאחר בדיקה של עשרות אלפי פירות או ירקות אורגניים במסגרת בדיקת מזון אורגני והמדגם הזה מאפשר בעצם לקבל תמונה ברורה ומדויקת אבל מכיוון שמדובר בכל זאת במחקר שנעשה בארצות הברית לא בטוחה העובדה כי כמות הריסוס זהה לשל זו בארץ לרבות סוג מזיקים וכמות דומה כמו בישראל.
בארץ בוצעו מספר בדיקות של אמצעי התקשורת שערכו עשרות בודדות של בדיקות לטובת כתבות שפרסמו על מזון אורגני. מאחר וזה המידע שכרגע מצוי בידנו, ננסה לפעול לפי המידע שיש וקצת שכל ישר.
בסיכום דבר יש לנו פרטים שנבדקו לעומק בארה"ב בנוגע לנישת מוצרי מזון טבעיים או פירות וגם ירקות אורגניים ומעט שנבדקו בארץ, מה שאנחנו למדים זה שכדאי להשקיע את כספנו בעלים ירוקים ועשבי תיבול או בדלעת.
החשוב ביותר לציין הינו שכשירקות ופירות שגדלים בעונה מכילים בדרך כלל פחות חומר הדברה כי תנאי הגידול מתאים לטמפרטורה ושהלחות מייצרת גידולים חזקים וחיוניים ועמידים כדי להתמודד עם מזיקים. ירקות שלא גדלים בעונה מתקשים להתמודד עם סביבת חיים ולכן משתמשים שם בכמות גדולה יותר של ריסוס.
אלי גולדמן